Το Shape The Future (STF) διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2019 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής από την EESTEC LC Athens, έναν εθελοντικό, φοιτητικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επρόκειτο για ένα event συνεδριακού τύπου, με κύριο άξονα την καινοτομία στην τεχνολογία και προσκεκλημένες εταιρείες από διαφορετικά υπόβαθρα. Αποτέλεσε κομβικό σημείο αλληλεπίδρασης νέων από όλη την Ευρώπη με τους κύριους εκπροσώπους της καινοτομίας στην Ελλάδα, πραγματευόμενο κάποια από τα δημοφιλέστερα θέματα στον εργασιακό χώρο, όπως το Artificial Intelligence, το Internet of Things, το Machine Learning, το Cybersecurity και το Blockchain. 

Το Shape The Future επιστρέφει το 2021, εν μέσω μίας από τις δυσκολότερες συγκυρίες των τελευταίων ετών. Η πολύμηνη πανδημία και τα αλλεπάλληλα lockdown έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα απαισιοδοξίας τόσο στο φοιτητικό κοινό, όσο και στα άτομα που μόλις έχουν αποφοιτήσει, με αποτέλεσμα το ηθικό τους να είναι κατακερματισμένο και το μέλλον τους να φαντάζει αβέβαιο ή και αδιέξοδο. Για το λόγο αυτό, αισθανόμαστε ότι είναι χρέος μας να επιστρέψουμε σαν διοργάνωση, για να διαλευκάνουμε το τοπίο, να δώσουμε το έναυσμα για δράση και να “ξανασχηματίσουμε το μέλλον”.

Η επανασύσταση της οργανωτικής ομάδας συνοδεύεται από την αναδιαμόρφωση του event. Πλέον, προσεγγίζουμε την καινοτομία στην τεχνολογία, αλλά και στην οικονομία, με θεματικές όπως το digital marketing και τις startups. Επιπλέον, για να προσαρμοστούμε στις συνθήκες της πανδημίας, μεταφέρουμε τη διοργάνωσή μας online, γεγονός που μας επιτρέπει να διευρύνουμε το κοινό μας, χωρίς τους χωρικούς περιορισμούς της φυσικής παρουσίας.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία του Shape The Future στα social media μας, όπου συζητάμε για διάφορες θεματικές και ανακοινώνουμε τις τελευταίες εξελίξεις της διοργάνωσης, ενώ μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα ενδιαφέροντα άρθρα της ιστοσελίδας μας και να λαμβάνετε αποκλειστικό υλικό από τους συνεργάτες μας!